Janin, 23, asiakastarina.

Jani

Kuvassa kuuden viikon aikana saavutettu 5 kilon pudotus.

Olen jo nuoresta saakka ollut ylipainoinen ja kamppaillut asian kanssa. Jos olen onnistunut pudottamaan muutaman kilon pois, niin ne ovat tulleet takaisin jo jonkin ajan kuluttua, sillä en ole kyennyt pitämään kiinni ruokavaliosta. Päädyin Markun asiakkaaksi, koska olin kyllästynyt yrittämään painonpudotusta ilman tuloksia. Päätökseen vaikutti myös se, että paino vaikeutti normaalia elämääni heikentäen muun muassa töissä jaksamista sekä yleistä jaksamista. Kävimme Markun kanssa läpi toiveeni sekä rajoitukseni liikunnan ja ruokavalion suhteen. Sain Markulta sellaisia vinkkejä ja ohjeita, jotka sopivat juuri minulle ja joita oli myös helppo noudattaa. Koenkin, että elämäntapamuutokset tapahtuivat loppupeleissä omasta tahdostani.

Ensimmäiset kaksi viikkoa olivat ruokavalion osalta vaikeat, sillä olin tottunut syömään paljon isompia annoskokoja muutaman kerran päivässä. Uusilla ohjeilla annokset olivat huomattavasti pienempiä, mutta toisaalta aterioita oli huomattavasti enemmän. Kylläisyyden tunne siis säilyi, eikä minulle tullut tarvetta isojen ruokamäärien ahmimiseen. Totuttuani uuteen ruokavalioon huomasin jaksavani koko päivän huomattavasti pienemmällä kalorimäärällä aina iltaan asti.

Ruokavalion yhteyteen Markku suositteli minulle ulkoilua, lenkkeilyä sekä lihaskuntoharjoittelua. En ollut aikaisemmin perustunut liikkumisesta, mutta Markun kanssa löysimme juuri minulle sopivat harjoitukset ja innostuin liikkumisesta siinä määrin, että en voisi enää jättää sitä pois. Asiakkuuteni alkaessa painoin noin 95 kiloa, mutta nyt painoni on tippunut 76 kiloon. Painoni putosi siis noin 19 kg alle vuodessa, eikä se ole enää alkanut nousemaan uudestaan. Koen siis omaksuneeni terveelliset elämäntavat Markun opastuksella ja suosittelenkin kaikkia ylipainon tai huonon ruokavalion kanssa kamppailevia kääntymään Markun puoleen.